Hyreslägenheter

Nu öppnar vi upp kön till våra hyreslägenheter i Salnecke Park

Inflytt planeras till 1 juni 2023

3D karta över lägenhetskomplex

De 20 nybyggda lägenheterna ligger med fin utsikt över Salnecke Park, vyer över åkrar och fält och Örsundaån som rinner förbi nedanför. I närområdet finns fina promenadstråk längs vattnet, och bort mot Salnecke Slott och Gryta kyrka. Lägenheterna ligger endast en kort promenad från Örsundsbro centrum där det finns en Ica butik, restauranger, café och frisör-/hudvårds-salong. I området på andra sidan ån finns det flera butiker med bla. Iittala Outlet, Vardagsrum som är en heminredning och klädesaffär samt färgaffären Örsundsbro Färg som utöver färg även har heminredning.

Örsundsbro grundskola F-9 ligger endast 10 minuters gångväg från Salnecke Park och även den lokala Idrottsföreningen ÖIK.

Örsundsbro har ett väldigt rikt föreningsliv med någonting för alla åldrar. Den lokala idrottsföreningen ÖIF har ett stort utbud av aktiviteter som exempelvis fotboll, innebandy, handboll, barngymnastik och gruppass med kondition/styrka.

Lägenheterna är byggda i hög standard med öppna planlösningar och väldisponerade ytor. Alla lägenheter har egen ingång från markplan eller från en loftgång, en trappa upp utan hiss.

Nedan kan ni se planlösningar och lägenhetsnummer samt storlekar på de olika lägenheterna.

El, värme, vatten kommer att faktureras separat efter förbrukning som mäts per lägenhet .Som lägenhetsinnehavare kan man då påverka sin förbrukning och driftskostnad. Detta är enligt Boverkets rekommendationer.

Som tillval kommer du att erbjudas möjlighet till bredband, parkeringsplats och parkeringsplats med elbilsladdare. Parkeringsplats och elbilsladdare i mån av tillgång.

Vi har ansökt om ett statligt stöd som kallas för investeringsstöd för hyreslägenheter, syftet med stödet är att främja byggandet av hyresbostäder i stället för exempelvis bostadsrätter. Stödet ger fastighetsägaren förutsättningarna att sätta hyror på en lägre nivå än den marknadsmässiga hyran i samma område. Stödet ställer självklart vissa krav som vi har uppfyllt, som exempelvis hyressättningar, miljökrav, energikrav, storlekar på lägenheter mm.

Det som tyvärr nu uppstått är att den nuvarande regeringen tagit ett beslut att de som inte fått sina ansökningar beslutade innan den 31 december 2022 kommer inte att få detta stöd. Vi lämnade in vår ansökan i juni 2021 och har ännu inte fått det beslutet, så på grund av att deras handläggningstider är så långa så kommer vi inte få rätt till stödet trots att vi uppfyller alla krav.

Detta får till konsekvens att vi delvis måste höja hyrorna för att få ihop kalkylen till vår bank. Det är också en anledning till att vi kommer ut lite sent med information för att vi har varit tvungna att lösa dessa frågor.

Utbudet på lägenheter

Planlösning
Planlösning
Våning 1 med lägenhetsnummer
Våning 2 med lägenhetsnummer
Områdeskarta